Днес всеки от нас е свободен, но сме оковани  в

...
Днес всеки от нас е свободен, но сме оковани  в
Коментари Харесай

Враца се преклони пред паметта на Васил Левски /снимки/

„ Днес всеки от нас е свободен, само че сме оковани  в своето равнодушие и разделяне. Обръщаме тил на заветите на Левски и всекидневно се караме и спорим. Замисляме ли се какво ни липсва? Имаме свободата да вършим избор, да работим, да пътуваме свободно и все пак не оценяваме това, което имаме. Поведението ни е неприятен образец към нашите деца. Време е да се опомним и да покажем, че сме умен народ. Трябва ни доста малко, с цел да бъдем почтени наследници на Левски – да сме дейни и да пазим земята на предците ни, а не да я скверним. Ние политиците сме първите, които би трябвало да си кажем кривиците, да си извиним и дружно да продължим да работим за България. Аз имам вяра, че можем да го създадем! Скъпи съграждани, дано пазим заветите на Левски! Дълбок реверанс и безконечна памет на всички български герои, дали свободата си, с цел да ни има! Да живее България! “ - сподели кметът Калин Каменов в словото си във връзка 151-та годишнина от обесването на Васил Левски.
Възпоменанието стартира с панихида в църквата „ Св. Възнесение “ и продължи с минута безмълвие пред паметника на Апостола на българската независимост.
В знак на благодарност пред паметника на Васил Левски бяха поднесени венци и цветя.
На събитието участваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, народните представители Красен Кръстев и Мартин Харизанов, регионалният шеф Надя Донкинска, ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир Христов и общински съветници, заместител регионалният шеф Николай Николов, управителният екип на локалната администрация, ръководители на просветителни и културни институции, възпитаници и жители.
Участие в отбелязването на 151-та годишнина от гибелта на Апостола, проведено от Община Враца, взеха духов оркестър при Народно читалище „ Развитие 1869 ” и възпитаници от Иновативно главно учебно заведение „ Васил Левски “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР